Festivalul Arte, Traditii, Mestesuguri – Pestera Muierilor

by florin

❗RECITALURI FOLCLORICE ȘI DE COLINDE ÎNCEPÂND CU ORA 12.00❗

✅Prima ediție va avea loc în acest an pe 9 decembrie, cu începere de la ora 12.00, ocazie cu care, pe scena amplasată în parcarea de la Peștera Muierilor veți putea urmări un adevărat regal folcloric.

În cadrul acestui festival se vor reuni la Baia de Fier- Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși”, Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”, Biblioteca Județeană ”Christian Tell”, Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj , Școala de dans popular „Nedeia” – grupa NEDEIA – JUNIOR, Ansamblul Folcloric „Nedeia” al Casei de Cultură Novaci, Grupul vocal al Căminului Cultural Baia de Fier, coordonator Cătălin Roșoiu. Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”.

❗PROGRAM FOLCLORIC ȘI DE COLINDE❗

?Grupul vocal folcloric Nedeia-Novaci, secție externă a Școlii Populare de Arte care activează la Casa de Cultura din Novaci, profesor coordonator Elena Bălan

?Grupul vocal folcloric Ciobănașul-Crasna secție externă a Școlii Populare de Arte, prof coordonator Elena Bălan

?Grupul vocal al Căminului Cultural Baia de Fier, coordonator Cătălin Roșoiu

?Grupul de Suflători „Ion Lianu” al Casei de Cultură Novaci, instructor prof. Ion Lianu, secție externă a Școlii Populare de Arte

✅Școala de dans popular „Nedeia” – grupa NEDEIA – JUNIOR- instructor prof. Denisa Vodoiu, secție externă a Școlii Populare de Arte, care funcționează în cadrul Casei de Cultură Novaci, coordonator Elena Basarabă

✅Ansamblul Folcloric „Nedeia” al Casei de Cultură Novaci, instructor Petre Popescu, coordonator, prof. Elena Badarabă

✅Corpul de balet al Doinei Gorjului condus de Valeriu Saraolu

✅Recital al Ansamblului Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”

❗PROGRAM ARTISTIC ÎN PEȘTERA MUIERILOR❗

✅La eveniment își vor da concursul și Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Tg Jiu cu un moment inedit special pregătit chiar în Peștera Muierilor.

❗Expoziție de carte și concurs pentru copii❗

Biblioteca Județeană ”Cristian Tell” Tg Jiu participă la festival cu un concurs tematic pentru copiii claselor a III-a și a IV-a dar și cu o expoziție de carte, aceasta incluzând toate cărțile scrise despre comuna Baia de Fier aflate în posesia instituției.

❗EXPOZIȚII PRODUSE DE ARTIZANAT, EXPOZIȚII CU DEGUSTARE PRODUSE GASTRONOMICE LOCALE❗

✅În afară de recitalurile folclorice și de colinde, sâmbătă 9 decembrie, la Baia de Fier vor fi prezenți și meșteri renumiți din Gorj, Dolj, Vâlcea și Olt. Producătorii locali de brânzeturi și produse tradiționale vă vor întâmpina cu o expoziție gastronomică unde veți putea degusta produse românești care ne fac cinste oriunde în lume.

❗TÂRG LOCAL DE TURISM❗

✅De asemenea, proprietarii de pensiuni din zona Baia de Fier vă vor aștepta la standurile lor pentru a vă putea face cunoscute ofertele lor turistice de sărbători și nu numai.
✅Expoziție de ATV-uri și biciclete electrice

✅Expoziție de echipamente și tehnică aparținând SALVAMONT Gorj

?Așadar, Festivalul Arte, Tradiții, Meșteșuguri ”Peștera Muierilor”, sâmbătă 9 decembrie cu începere de la ora 12.00, vă așteaptă la Baia de Fier cu un amplu program de colinde și melodii populare autentice, expoziții de meșteșuguri, expoziții de artă, ateliere de creație pentru copii, expoziție gastronomică cu produse culinare tradiționale, expoziție de tehnică și echipamente folosite de Salvamont Gorj și târg de turism al pensiunilor din zonă.

?Intrarea este liberă. Locul de desfășurare este PARCAREA DE LA INTRAREA ÎN PEȘTERA MUIERILOR.

S-ar putea sa-ti mai placa

Acest site utilizeaza cookie-uri pentru a va oferi cea mai buna experienta de utilizare posibila. Apasand butonul "Accepta" sunteti de acord cu termenii si conditiile noastre.
Conditii de Confidentialitate | Termeni si conditii | Politica de fisiere cookies Accepta