Asezare

by florin

Descoperă minunata Comună Baia de Fier, situată în inima depresiunii Getice din frumosul cadru al Subcarpaților Meridionali, aflată la doar 20 km spre vest de punctul în care linia de 45° latitudine nordică se împletește armonios cu meridianul de 24° longitudine estică. Aici, la extremitatea estică a Munților Parâng, te poți lăsa cucerit de frumusețea naturală și autenticitatea locului.

Hotarul său natural spre răsărit este sculptat de mărețul Râu Oltețul, în timp ce spre apus, jucăușul Pârâu Botota separă cu farmec Comuna Baia de Fier de încântătorul oraș Novaci. La sud, o graniță convențională delimitează comuna de vecina sa, Comuna Bumbești – Pițic. La nord, o creastă calcaroasă, cu stânci ce se ridică spre cer, reprezintă hotarul natural al acestei zone binecuvântate.

Aflându-se la doar 49 km distanță de vibrantul Municipiu Târgu-Jiu, în partea de nord-vest a județului Gorj, Comuna Baia de Fier îți întâmpină curiozitatea cu cele două sate ce o alcătuiesc: pitorescul sat Baia de Fier – adevărata inimă a comunei, și liniștitul sat Cernădia, fiecare avându-și farmecul său unic dat de mărimea, gospodăriile și locuitorii săi primitoare. Plasată la o înălțime de 700 m deasupra nivelului mării, această comunitate strălucește ca o perlă în șiragul de sate ce se înșiră cu mândrie pe sub culmea Carpaților Meridionali.

Acest colț de rai cu o suprafață administrativă de 12.023,22 ha îți așteaptă cu brațele deschise să îi explorezi bogățiile și să te bucuri de ospitalitatea sătenilor săi.

Vino să descoperi Comuna Baia de Fier, un paradis autentic în mijlocul naturii, unde fiecare răsfrângere a luminii dezvăluie povești vechi și peisaje de vis!

Acest site utilizeaza cookie-uri pentru a va oferi cea mai buna experienta de utilizare posibila. Apasand butonul "Accepta" sunteti de acord cu termenii si conditiile noastre.
Conditii de Confidentialitate | Termeni si conditii | Politica de fisiere cookies Accepta