Proiect

by florin

Denumire proiect

DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII TURISTICE ȘI DE AGREMENT ÎN STAȚIUNEA BAIA DE FIER, JUDEȚUL GORJ

 Denumirea beneficiarului

U.A.T. COMUNA BAIA DE FIER

 Scopul proiectului

„Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice”

 Obiectivele specifice

Obiectivul general al proiectului este creșterea atractivității stațiunii turistice și prelungirea duratei medii a sejurului prin DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII TURISTICE ȘI DE AGREMENT ÎN STAȚIUNEA BAIA DE FIER.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Modernizarea infrastructurii turistice a stațiunii Baia de Fier prin realizarea unei piste de cicloturism cu grade de dificultate diferite de parcurs;
  2. Dezvoltarea unui parc dendrologic în zona adiacentă ieșirii din Peștera Muierilor și amenajări în zonele adiacente ieșirii și intrării în Peștera Muierilor, destinate relaxării, agrementului, mișcării fizice, evenimentelor culturale/sociale, promenadei, meștesugurilor, produselor tradiționale, etc.;
  3. Creșterea numărului mediu de salariați în Comuna Baia de Fier (stațiune turistică) cu minim 15% după implementarea proiectului;
  4. Creșterea numărului de turiști cu 22% în următorii 5 ani.

Rezultatele

Lungime/suprafață pistă de biciclete construită: 7,712 km / 7.712 mp

Suprafață de spațiu verde amenajată: 30.738 mp

Lungime/suprafață alei pietonale realizate: 7,712 km si 7712 mp

Suprafața infrastructurilor pentru recreere/agrement create: 2714,5 mp

Suprafață locuri de recreere și popas amenajate: 50,05 mp

Valoarea totală – defalcată în contribuția UE și contribuția națională

Valoarea totală a proiectului este de 22.558.332,27 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 21.908.111,18 lei iar cuantumul contribuției proprii este de 650.221,09 lei.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați: www.fonduri-ue.ro , www.mfe.gov.ro , www.inforegio.ro , facebook.com/inforegio.ro

Investim în viitorul tău! – Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională

prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Axa de finanțare

Finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020

Axa prioritară 7 | Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului

Prioritatea de investiții 7.1 | Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice (investiţii în infrastructura de turism).

Acest site utilizeaza cookie-uri pentru a va oferi cea mai buna experienta de utilizare posibila. Apasand butonul "Accepta" sunteti de acord cu termenii si conditiile noastre.
Conditii de Confidentialitate | Termeni si conditii | Politica de fisiere cookies Accepta